Sugestii de căutare

Igiena instalației – cu dioxid de clor pe partea sigură

Bacterii și contaminare încrucișată - întrucât în cadrul producției de alimente se trag toate semnalele de alarmă! Vă rugăm să citiți aici modul în care producătorii de produse care conțin carne de pasăre și salată combat, în practică, această amenințare, cu ajutorul instalațiilor cu dioxid de clor de la ProMinent.

Igienă – de la A la Z

Curățarea prestabilită a tuturor suprafețelor și a suprafețelor care intră în contact cu produsul după fiecare ciclu de producție este desemnată ca igienă a instalației sau Open Plant Cleaning (Curățare a instalației deschise - OPC). Totuși, mașinile deschise nu pot fi curățate prin curățare în circuit închis (Cleaning-In-Place) și nu orice aparat poate fi dezmembrat cu eforturi rezonabile.

În cazul unui producător de salate ambalate, au apărut în mod repetat probleme, în diferite locuri ale producției, din cauza listeriei. Întreprinderea s-a adresat unei firme specializate de curățenie, care, la rândul său, s-a consultat cu un distribuitor de substanțe chimice. Toate eforturile au fost zadarnice.

Pentru prevenirea contaminării încrucișate și a înmulțirii bacteriilor în locuri esențiale ale producției, precum deplumătoarele și sistemele de răcire a carcaselor, o întreprindere de prelucrare a cărnii de pasăre a căutat o soluție eficientă.

Ambele întreprinderi au găsit soluția eficientă cu ajutorul instalațiilor cu dioxid de clor de la ProMinent.

Parametri de bază

  • Eliminarea bacteriilor din cadrul producției de produse care conțin salată
  • Prevenirea contaminării încrucișate în întreprinderea de prelucrare a cărnii de pasăre
  • Dezinfectarea apei de spălare și de tratare optimizează igiena instalației și utilizează infrastructuri existente
  • Instalația cu dioxid de clor Bello Zon® CDLb este soluția eficientă și sigură

Dezinfectarea apei de tratare și de clătire - aceasta este soluția!

Dezinfectarea apei de spălare și de tratare este o posibilitate pentru îmbunătățirea standardelor de igienă din cadrul infrastructurii deja existente.

Producătorul de salate a testat o instalație cu dioxid de clor Bello Zon® CDLb și a dozat 0,4 ppm ClO2 pentru apa de clătire, pentru ultima etapă de curățare. Această concentrație poate fi utilizată în Țările de Jos pe baza reglementării privind apa potabilă pentru dioxidul de clor, fără să fie necesară clătirea ulterioară cu apă proaspătă.

În întreprinderea pentru carne de pasăre este folosită o soluție similară: Aici, 0,4 ppm de dioxid de clor este adăugat la apa de clătire. În plus, în fiecare dimineață, timp de 30 de minute, înainte de începerea producției, se realizează o „clătire șoc” cu o concentrație de 2 ppm, pentru a asigura condiții igienice la începerea producției și a reduce înmulțirea bacteriilor pe parcursul zilei.

În ambele cazuri, apa atinge locuri inaccesibile și este expusă în mod continuu la efectul agentului de dezinfectare. Un agent stabil pe termen lung, precum dioxidul de clor, are efect pe parcursul mai multor zile asupra țevilor, precum și a instalațiilor, și previne înmulțirea microbiană și cât timp producția este oprită.

Dioxid de clor – soluția sigură

Rezultatele testelor efectuate asupra producției de produse care conțin salată au fost convingătoare și în decursul unei perioade de 18 luni calitatea apei a fost în mod clar îmbunătățită: Problema contaminării cu listeria a fost rezolvată și valorile potrivite pentru apa potabilă au fost atinse, în cadrul măsurării bacteriilor. Întrucât nu a mai fost identificată nici bacteria Legionella, firma de curățenie a renunțat la planul suplimentar de combatere a acesteia. De asemenea, contaminarea încrucișată identificată anterior de către producătorii olandezi de carne de pasăre a putut fi diminuată cu succes, prin tratarea apei de tratare și de clătire.

Datorită dioxidului de clor depozitat temporar, Bello Zon® CDLb nu este proiectată pentru sarcina de vârf, ci pentru utilizarea ei medie. Aceasta scade drastic cheltuielile de investiții comparativ cu instalațiile obișnuite. Datorită fluxului închis de gaze, nu pot exista scurgeri de dioxid de clor din instalație, lucru care asigură o operare economică și ecologică, cu utilizare minimă de substanțe chimice. Ambii producători olandezi de alimente sunt foarte mulțumiți de noua soluție și, între timp, și-au instalat și alte instalații cu dioxid de clor de la ProMinent.

  • Eliminarea eficientă a înmulțirii bacteriilor și prevenirea contaminării încrucișate
  • Utilizarea economică a structurilor existente pentru curățarea instalației
  • Dezinfectarea instalației și cea ecologică cu ajutorul apei de tratare și de clătire
  • Reducere semnificativă a cheltuielilor datorită utilizării minime de substanțe chimice
  • Durată mai mică de pornire după durata de oprire datorită soluției de dioxid de clor stabilă în timp îndelungat

Produse folosite - Igiena instalației – cu dioxid de clor pe partea sigură

Contactați-ne

Verder Romania SRL

Distribuitor autorizat al ProMinent GmbH
office@verder.ro

»Echipa mea vă stă în orice moment la dispoziţie. Nu ezitaţi să ne trimiteţi solicitarea dumneavoastră.«

+40 213 354592 
Trimitere cerere   

Închidere formular

Cererea dvs.

Informații personale


alt produs +
Atașament fișier Mărime fişier max 10 MB.
Încărcare Alte fișiere

Informații personale


Vă rugăm să verificați informațiile și să completați toate câmpurile obligatorii.
*Câmpuri obligatorii

Verificare și trimitere


Informații personale:
Adresare
Titlu
Nume  
Prenume  
Firmă
Număr client
Adresă de email
Număr de telefon
Stradă
Număr
Localitate  
Ţară
Apel de răspuns Da

Pas înapoi

Alte exemple practice în această branșă

ProMinent Newsletter - cele mai noi știri, adaptate pentru tine! Abonează-te acum