Sugestii de căutare

Prepararea apei de mare pentru creșterea creveților

Cererea mondială de alimente marine este neîntreruptă, însă creșterea creveților în acvaculturi este delicată. Instalațiile pentru dezinfecție și desalinizare îmbunătățesc substanțial calitatea apei în bazinele de creștere și măresc astfel rata de supraviețuire a creveților.

Piața în creștere a acvaculturii

Creveții sunt o delicatesă iubită în special în Europa și SUA. Conform organizației agricole a Națiunilor Unite FAO se produc anual aproximativ 3,5 milioane tone de așa numiți creveți albi. China și Tailanda sunt cei mai mari producători, Tailanda este cel mai mare exportator mondial: în 2012 țara asiatică a vândut aprox. 72.500 tone de creveți în UE. Pentru acoperirea cererii în continuă creștere animalele sensibile cu cochilie au fost crescute între timp foarte mult în acvaculturi. Aceasta este totuși o problemă delicată, căci la metodele de creștere cele mai intensive, bolile din bazinele din beton bine bătătorit pot duce și la pierderi totale.

Una din cele mai mari firme thailandeze de creșterea creveților a pornit pe căi noi și se bazează pe tehnologia de ultimă oră pentru caracterul economic și pentru starea de bine a animalelor marine. În procedura de licitație ProMinent a surprins producătorii de creveți din Tailanda cu soluția sa de preparare a apei specifică clientului.

Parametri de bază

  • Producție de 3,5 milioane tone de creveți albi pe plan mondial
  • În 2012 Tailanda a vândut aprox. 72.500 tone de creveți în UE
  • Acvaculturile contribuie la acoperirea cererii
  • Soluție specifică clientului pentru prepararea apei

Preparare gândită a apei

Prepararea apei pentru bazinele de creștere se face în mai multe etape. Mai întâi, un filtru gravitațional SK-48 de la ProMinent curăță apa de mare transportată de impuritățile mari cum ar fi alge sau moluște. Apoi urmează procesul de dezinfecție cu dozare de clor și patru instalații de producerea ozonului de tip OZONFILT® OZMa, care produc până la 320 g/h. Ozonul și clorul rămas sunt extrase aproape complet din apa de mare dezinfectată printr-un sistem de filtrare cu cărbune activ.
În următoarea etapă, pompele dozatoare ProMinent împing cu o presiune de până la 70 bari apa preparată încă o dată prin membranele instalației de osmoză inversă Dulcosmose® SW. Acest proces de desalinizare este extras un procent de cca. 97% din conținutul de sare din apa de mare. Înainte ca apa de mare complet preparată să curgă în bazinele de creștere ea este verificată conform normelor Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește respectarea anumitor parametri ai apei. Valoarea pH, de ex., poate fi numai între 7,5 și 8,5. Prin intermediul senzorului de pH, a unui aparat de măsură și reglare Dulcometer și a unei instalații automate de dozare de la ProMinent, valoarea pH este monitorizată permanent și reglată precis.

Calitate optimă a apei, creveți sănătoși

Instalația de preparare a apei la cheie a fost concepută de ProMinent Tailanda corespunzător cerințelor speciale ale creșterii creveților. Clientul a profitat aici de mai multe ori: prin garantarea unei dezinfecții eficiente și a unei calități a apei permanent perfecte s-a mărit rata de supraviețuire a creveților de la 45 - 60% până la peste 70%. În plus, prepararea proprie a apei de mare îi facilitează firmei o independență aproape completă de alimentarea publică cu apă. Datorită consumului substanțial redus de apă proaspătă, cheltuielile de funcționare au scăzut anual cu mai mult de zeci de mii USD. Și desalinizarea parțială a apei de mare a făcut inutilă relația față de livrările reglate de sare, ceea ce a condus la alte economii semnificative de cca. 40.000 USD/an. În total o investiție extraordinar de rentabilă într-o soluție economică și ecologică.

  • Prepararea eficientă a apei de mare în mai multe etape
  • Dezinfecție sigură cu instalații de producere a ozonului și desalinizare eficientă cu instalații de osmoză inversă
  • Calitatea perfectă a apei asigură un randament ridicat de creștere a creveților
  • Economiile substanțiale la resurse au dus la cheltuieli de funcționare micșorate considerabil

Produse folosite - Prepararea apei de mare pentru creșterea creveților

Contactați-ne

Verder Romania SRL

Distribuitor autorizat al ProMinent GmbH
office@verder.ro

»Echipa mea vă stă în orice moment la dispoziţie. Nu ezitaţi să ne trimiteţi solicitarea dumneavoastră.«

+40 213 354592 
Trimitere cerere   

Închidere formular

Cererea dvs.

Informații personale


alt produs +
Atașament fișier Mărime fişier max 10 MB.
Încărcare Alte fișiere

Informații personale


Vă rugăm să verificați informațiile și să completați toate câmpurile obligatorii.
*Câmpuri obligatorii

Verificare și trimitere


Informații personale:
Adresare
Titlu
Nume  
Prenume  
Firmă
Număr client
Adresă de email
Număr de telefon
Stradă
Număr
Localitate  
Ţară
Apel de răspuns Da

Pas înapoi

Alte exemple practice în această branșă

ProMinent Newsletter - cele mai noi știri, adaptate pentru tine! Abonează-te acum