Sugestii de căutare

Abu Dhabi are succes cu producția de caviar în deșert

Pentru mulți este o delicatesă, alții însă o refuză - ca multe altele și caviarul este o chestiune de gust. Pentru că cererea pe piața mondială crește permanent, o firmă inovatoare în Abu Dhabi produce acum caviar în deșert.

Un concept vizionar de afaceri sau utopie?

Se ia o firmă emergentă cum ar fi Emirates Aquatech, o idee de afaceri vizionară, suficient capital de investiții și o suprafață de opt terenuri de fotbal în deșert. Atunci ia naștere cea mai mare capacitate de producție mondială de până acum, de caviar și sturion în Abu Dhabi, capitala emiratului cu același nume și în același timp a Emiratelor Araba Unite.

Caviarul reprezintă icre (ouă) curățate și sărate ale diverselor specii de sturion ale căror specii sălbatice sunt astăzi amenințate parțial cu dispariția. De aceea creșterea în așa numitele acvaculturi și mai ales în instalații cu circuit închis (RAS) este o cale grijulie și ecologică de a acoperi necesarul mereu în creștere a acestui aliment special.

Conservarea responsabilă a acestor animale sensibile ascunde anumite riscuri. De aceea apa din bazinele de creștere a peștilor trebuie preparată continuă pentru a evita mai ales o posibilă răspândire a bolilor. De aceea, United Food Technologies (UFT) AG din Weinheim, care a realizat ambițiosul proiect, se bazează pe instalațiile de ozon eficiente și pe know-how-ul de sistem de la ProMinent GmbH.

Parametri de bază

  • Producția anuală de 35 de tone de caviar și 700 de tone de sturion
  • 64 de circuite închise pentru prepararea apei
  • Asigurarea unei calități optime a apei pentru conservarea peștilor sensibili prin folosirea de opt instalații eficiente cu ozon

Miracolul tehnicii

De la punerea în funcțiune în iunie 2011 se cresc sturioni în 64 de bazine pentru producția de caviar premium. Firma UTF specializată în instalații de acvacultură folosește pentru dezinfecția apei un total de opt instalații cu ozon de tip OZONFILT® OZMa și 64 de stații de introducere pentru eliminarea microorganismelor care produc boli.

Sistemul inteligent de extragere a apei, producerea de ozon din aerul din mediu, dozarea exactă a ozonului gazos în vasul de reacție și până la introducerea apei dezinfectate în fiecare bazin reprezintă un miracol remarcabil al tehnicii. Pe lângă generatoarele de ozon și sistemele de introducere specifice instalației, ProMinent a livrat suplimentar disipatorul necesar pentru restul de ozon gazos și unitățile electronice de comandă pentru legarea în sistemul de comandă.

Apa curată creează siguranța planificării

Datorită calității optimă a apei împreună cu temperatura corectă a apei și o alimentare bună cu furaje, sunt facilitate și asigurate permanent cele mai bune condiții de creștere pentru cei 300.000 de pești. Aceasta oferă administratorului instalației din Abu Dhabi o siguranță a planificării pentru viitor. Printre altele, în 2015 a fost atinsă capacitatea dorită anuală de 35 tone de caviar și o producție de 700 tone de sturion. Cumpărătorii acestor delicatese scumpe de peste 100 de euro la 50 grame sunt piețele regionale din Emiratele Arabe Unite din acestea făcând parte hotelurile, companiile de zbor și vasele de croazieră. De mai bine de un an Emirates Aquatech are și aprobarea administrației americane pentru alimente și medicamente și poate astfel deservi cea mai mare piață cu 50 la sută din cererea mondială. Deci pește și caviar din plin - direct din deșert!

  • Asigurarea unei calități optime a apei în instalațiile pretențioase de piscicultură prin cooperarea internațională a firmelor de specialitate
  • Dezinfecția eficientă a apei din bazin cu instalațiile eficiente de ozon de la ProMinent
  • Eliminarea microorganismelor purtătoare de boli are grijă de o creștere sănătoasă a peștilor și de cea mai bună calitate a produselor
  • Asigurarea planificării pentru administratorul instalației pe baza condițiilor de conservare constante și care pot fi comandate pentru pești

Produse folosite - Abu Dhabi are succes cu producția de caviar în deșert

Contactați-ne

Verder Romania SRL

Distribuitor autorizat al ProMinent GmbH
office@verder.ro

»Echipa mea vă stă în orice moment la dispoziţie. Nu ezitaţi să ne trimiteţi solicitarea dumneavoastră.«

+40 213 354592 
Trimitere cerere   

Închidere formular

Cererea dvs.

Informații personale


alt produs +
Atașament fișier Mărime fişier max 10 MB.
Încărcare Alte fișiere

Informații personale


Vă rugăm să verificați informațiile și să completați toate câmpurile obligatorii.
*Câmpuri obligatorii

Verificare și trimitere


Informații personale:
Adresare
Titlu
Nume  
Prenume  
Firmă
Număr client
Adresă de email
Număr de telefon
Stradă
Număr
Localitate  
Ţară
Apel de răspuns Da

Pas înapoi

Alte exemple practice în această branșă

ProMinent Newsletter - cele mai noi știri, adaptate pentru tine! Abonează-te acum