Sugestii de căutare

Regulamentul REACH (CE) nr. 1907/2006

REACH se referă la Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals (înregistrarea, evaluarea, aprobarea și limitarea utilizării substanțelor chimice)

Începând cu data de 01.06.2007, Regulamentul REACH CE 1907/2006 a intrat în vigoare. Acest regulament indică nu numai obligațiile producătorilor și importatorilor substanțelor, ci și cele ale „utilizatorilor din aval din lanțul de aprovizionare“.

Utilizatorii din aval sunt obligați să se asigure că informațiile sunt furnizate mai departe către furnizori și clienți și că se elaborează un raport de securitate chimică, dacă este necesar.

Începând cu data de 01.12.2008, substanțele care nu au fost înregistrate în prealabil nu mai pot fi importate, produse, prelucrate ulterior sau vândute. Acest lucru este valabil și pentru produsele sau preparatele care conțin aceste substanțe.

De aceea, regulamentul REACH se aplică pentru orice tip de produs și nu se limitează la substanțele chimice.

Sunteți furnizor al firmei ProMinent GmbH?

Informații pentru furnizori despre regulamentul REACH

Din poziția de „utilizator de aval“, le solicităm furnizorilor noștri următoarele:

  • Toate substanțele care fac obiectul înregistrării și pe care produsele livrate către noi le conțin trebuie înregistrate în prealabil/înregistrate. Furnizorii din amonte, producătorii sau importatorii trebuie să se asigure de acest lucru.
  • Capacitatea de livrare trebuie asigurată, respectând cerințele REACH. De aceea, facem referire încă o dată la respectarea termenelor limită de înregistrare (art. 5: no data, no market).
  • În întreprinderi, trebuie aplicate toate măsurile organizatorice, care sunt necesare pentru implementarea regulamentului REACH. Printre acestea se numără și desemnarea unui reprezentant unic în UE, în cazul în care nu sunteți stabilit ca producător în UE.
  • Aveți obligația de a ne informa imediat dacă nu ați înregistrat produsele pe care ni le-ați livrat, care conțin substanțe menționate în art. 57/59.
  • Conform REACH, fișele tehnice de siguranță cu datele avansate aferente tuturor substanțelor chimice/preparatelor care au fost livrate către noi trebuie trimise în format digital (sicherheitsdatenblaetter@prominent.com), de îndată ce aceste date sunt disponibile (scenarii de expunere!) și, la nevoie, trebuie să convenim asupra scopului de utilizare.
  • Conform listei substanțelor candidate (art. 59) și a informațiilor de la actorii situați în amonte, trebuie să ne comunicați imediat substanțele pe care produsele livrate le conțin, conform art. 57, și astfel vă îndepliniți obligația de a furniza informații (art. 33).În acest caz, ne așteptăm de la furnizorii noștri să furnizeze, conform regulamentului REACH, denumirile substanțelor, numerele de înregistrare (dacă acestea nu sunt încă știute, numerele CAS/CE) și procentajele din greutate corespunzătoare produsului livrat, respectiv cele ale componentelor din produsele livrate.

ProMinent GmbH în poziția de producător

Produse din domeniul „Substanțe chimice de prelucrare/Adjuvanți cu acțiune chimică”

În ceea ce privește toate substanțele chimice, în cadrul lanțului de aprovizionare, începând de la producători sau importatori, la distribuitori și intermediari, până la cumpărătorii finali, trebuie furnizate informații, în special informațiile disponibile care sunt necesare pentru garantarea unei utilizări sigure a substanței. Pentru substanțele periculoase, distribuirea informațiilor se efectuează în mod standardizat, prin așa-numitele fișe tehnice de siguranță.

Puteți găsi fișele tehnice de siguranță ale produselor noastre în zona de descărcare dacă filtrați „Fişă tehnică de siguranţă”, după tipul de document. Fișele tehnice de siguranță sunt disponibile pentru diferite țări și limbi.

Toate celelalte produse

Substanțe în produse: Conform regulamentului REACH, un produs este un obiect care, în cadrul procesului de producție, obține o formă, o suprafaţă sau o construcţie specifică, acestea fiind determinante în mai mare măsură pentru funcţia, decât pentru compoziţia sa chimică. Dacă un produs conține o substanță care prezintă un risc foarte ridicat într-o concentrație mai mare de 0,1 % din greutate, fiecare furnizor trebuie să distribuie mai departe această informație, către beneficiarul său din cadrul lanțului de aprovizionare. La cerere, și consumatorii trebuie să fie informați cu privire la prezența acestei substanțe.

Aparatele, pompele, senzorii, armăturile, regulatoarele și diversele produse din gama noastră de produse intră sub incidența regulamentului REACH, la fel ca produsele chimice. Firma ProMinent GmbH va comunica, din datele pe care le deţine, substanțele pe care produsele dvs. le conțin și care se află pe lista substanțelor candidate. În acest caz, firma ProMinent GmbH se bazează în mare parte pe informațiile preluate de la furnizorii din amonte.

În practică, clienții B2B (utilizatori din aval) ai firmei ProMinent sunt informați în mod proactiv, în conformitate cu directiva, cu privire la existența în produse a substanțelor din lista de substanțe candidate, în concentrații care depășesc valorile limită permise.

O privire de ansamblu asupra substanțelor de pe lista substanțelor candidate puteți găsi la: https://www.reach-info.de/kandidatenliste.htm . Această listă este dinamică. La cerere, fiecare țară din UE poate semnala către ECHA (Agenția Europeană pentru Produse Chimice) alte substanțe în vederea verificării, pentru includerea pe această listă.

Informații privind substanțe incluse pe lista de substanțe candidate, pe care produsele noastre le conțin

Informaţii REACH - actualizat (ediţia octombrie 2019):

Găsiţi lista actualizată cu substanţele candidate, adică lista pentru substanţele care prezintă un risc foarte ridicat, selectate pentru a fi avizate (conform articolului 59 (1, 10) al ordonanţei (CE) nr. 1907/2006 (REACH)): https://www.reach-info.de/kandidatenliste.htm

Plumb (Pb) (CAS 7439-92-1, CE 231-100-4)

Multe dintre articolele noastre standard furnizate conţin componente din compuşi ai oţelului şi aluminiului sau compuşi ai cuprului cu plumb, o substanţă de pe lista actuală cu substanţe candidate, în concentraţie de peste 0,1 procent de masă. Aici sunt luate în considerare excepţiile sub RoHS după cum urmează:

  • Plumbul ca element dintr-un aliaj în oţel (excepţia în momentul respectiv 6a în anexa III a directivei RoHS), pentru scopuri de prelucrare şi în oţel zincat cu o proporţie a masei de cel mult 0,35 procente plumb, în categoriile 1 până la 7 şi 10.
  • Plumbul ca element dintr-un aliaj în aluminiu (excepţia în momentul respectiv 6b în anexa III a directivei RoHS), pentru utilizarea cu o proporţie a masei de cel mult 0,4 procente plumb, în categoriile 1 până la 7 şi 10 (intervalul de timp al aprobării excepţiei variază în funcţie de forma aliajelor de aluminiu).
  • Plumbul ca element dintr-un aliaj în cupru (excepţia în momentul respectiv 6c în anexa III a directivei RoHS), pentru utilizarea cu o proporţie a masei de până la 4 procente plumb, în categoriile 1 până la 7 şi 10.

Bisfenol A (BPA) (CAS 80-05-7, CE 201-245-8)

Bisfenolul A apare momentan încă într-o concentraţie de mai mult de 0,1% (w/w) într-o componentă electrică a pompei noastre Sigma. Afectată este exclusiv seria S1Cb. Lucrăm cu înaltă presiune, astfel încât aceste componente să fie fără substanţe nocive. Informaţii detaliate privind acest mesaj găsiţi aici: baumann.sabine@prominent.com

Informaţii complementare despre acest subiect

Informații cu privire la regulamentul REACH puteți găsi pe internet, printre altele, la următoarele pagini de internet:

www.reach-info.de

www.echa.eu

www.baua.de

Contactați-ne

Verder Romania SRL

Distribuitor autorizat al ProMinent GmbH
office@verder.ro

»Echipa mea vă stă în orice moment la dispoziţie. Nu ezitaţi să ne trimiteţi solicitarea dumneavoastră.«

+40 213 354592 
Trimitere cerere   

Închidere formular

Cererea dvs.

Informații personale


alt produs +
Atașament fișier Mărime fişier max 10 MB.
Încărcare Alte fișiere

Informații personale


Vă rugăm să verificați informațiile și să completați toate câmpurile obligatorii.
*Câmpuri obligatorii

Verificare și trimitere


Informații personale:
Adresare
Titlu
Nume  
Prenume  
Firmă
Număr client
Adresă de email
Număr de telefon
Stradă
Număr
Localitate  
Ţară
Apel de răspuns Da

Pas înapoi

ProMinent Newsletter - cele mai noi știri, adaptate pentru tine! Abonează-te acum