Sugestii de căutare

Istorie

Ideea este una. Ce face omul din ea este alta. Spiritul de pionierat și entuziasmul pentru tehnologie ne conduc uneori în întreaga lume. Și implicarea de a vrea să schimbi ceva în lume a făcut ca firma să fie ceea ce este astăzi. Astfel, evaluarea posibilităţilor tehnice pentru producerea şi recuperarea apei potabile şi dezvoltarea continuă a acestora a reprezentat întotdeauna o provocare pentru fondatorul firmei Prof. Dr. h. c. Viktor Dulger. Această pasiune este contagioasă și marchează de la început până astăzi comportamentul grupului ProMinent și a colaboratorilor săi.

Peste 60 ani de dozare

1960

Prof. Dr. h. c. Viktor Dulger fondează în Heidelberg Chemie & Filter GmbH. Mica firmă fabrică produse pentru dozarea fosfaților. Aceasta ajută la evitarea depunerilor de calcar.

1968

Un adevărat punct de cotitură: Prof. Dr. h. c. Viktor Dulger dezvoltă prima pompă dozatoare electronică cu magnet, "ProMinent electronic". Cu ea, substanțele chimice pot fi economisite într-o multitudine de procese. Pentru clienți aceasta înseamnă: reducerea cheltuielilor, dozare economică, ecologie. Pentru (încă) mica firma din Heidelberg aceasta înseamnă descoperirea inteligentă a succesului. Pompa devine mai târziu cea care dă numele grupului de firme ProMinent. În 1968, firma dezvoltă, în plus, prima instalație de producere a ozonului.

1971

Primul pas în direcția tehnicii instalațiilor: dezvoltarea în continuare a instalațiilor de producere a ozonului pentru dezinfecția apei. Firma din Heidelberg devine internațională: Este fondată o filială în Elveția. În curând urmează într-un tempo susținut multe alte filiale pe plan internațional.

1975

Este adăugată tehnica de măsurare şi de reglaj, completarea perfectă a portofoliului de produse. Acum se oferă clienților și măsurarea și reglarea substanțelor chimice - un bloc funcțional important în circuitul de reglare.

1976

Firma produce prima instalație de producere a dioxidului de clor. Un pas logic, pentru că cele mai importante componente (pompe dozatoare, aparate de reglare) le produce deja singură. Se construiește în SUA o unitate de producție.

1980

Asia intră în joc: Singapore este locul ideal pentru fondarea primei filiale din Asia, pentru a livra pe piețele prospere din Asia de sud-est.

1982

Pentru a mări domeniul de putere al pompelor dozatoare se folosesc și electromotoare pentru acționare, pe lângă tehnica cu magnet. Este lansată pe piaţă prima pompă dozatoare acționată cu motor.

1985

Portofoliul de produse se mărește și mai mult: Pentru a completa circuitul de reglare, lipsesc doar senzorii. Pompele dozatoare și aparatele de măsurare şi reglare le produce deja. Acum se dezvoltă succesiv programul de senzori. Începutul l-au făcut primii senzori pentru măsurarea clorului. Rapid, produsele au inclus măsurarea tuturor parametrilor uzuali.

1987

Acum, fosta Chemie & Filter GmbH, sprijinindu-se pe numele produsului primei pompe dozatoare electronice cu magnet, se numește "ProMinent Dosiertechnik GmbH". În sfârșit este exact acest nume de produs sub care firma este deja cunoscută peste tot.

1988

Încă o bornă în construcția pompelor dozatoare: introducerea pe piață a primei pompe dozatoare cu magnet cu comandă cu microprocesor și display LCD. Acum conducerea tehnologică a ProMinent în domeniul pompelor dozatoare este fixată definitiv la un randament de până la cca. 50 l/h.

1989-1996

ProMinent crește în continuare: Urmează puncte de producție în Malta, China și Ungaria.

1997

ProMinent oferă acum toate procesele uzuale pentru dezinfecția apei, independente de tehnologie: La instalațiile de ozon și dioxid de clor se adaugă instalațiile de ultrafiltrare și dezinfecție UV.

1999

O dată cu achiziția ORLITA Dosiertechnik GmbH, domeniul de putere oferit la pompele dozatoare este extins considerabil. Pompele dozatoare ORLITA sunt pompe de proces cu un domeniu de randament de peste 10.000 l/h și se folosesc foarte mult în industria petrolieră și a gazului.

2000

Pompa dozatoare cu numărul două milioane părăsește hala de producție.

2001

Cei doi fii ai fondatorului firmei preiau conducerea ca asociați.

2005

Achiziția TOMAL AB în Suedia. TOMAL este în Scandinavia unul din producătorii de frunte de instalații de dozare a substanțelor uscate și de stații de adăugare a polimerilor.

2007

Portofoliul este completat cu pompele dozatoare de proces pentru cele mai mari presiuni si cantități de dozare.

2008

Achiziția Van den Heuvel Watertechnologie bv în Olanda. VdH este producător de instalații de electroliză cu clor. Astfel este lărgit încă o dată portofoliul de produse. Numărul de colaboratori pe plan mondial crește la aproape 2100 persoane.

2010

ProMinent sărbătorește jubileul firmei de 50 de ani.

2013

Sistemul intern de distribuţie se desprinde din ProMinent Dosiertechnik GmbH. Este fondată o filială proprie de vânzare pentru Germania, „ProMinent Deutschland GmbH”.

2014

ProMinent Dosiertechnik GmbH își schimbă numele în ProMinent GmbH. Activitățile globale în creștere fac necesară o denumire a firmei ușor de înțeles pe plan internațional.

2015

Sunt introduse noi produse: gamma/ X, o extindere a pompei dozatoare cu membrană și magnet verificate gamma/ L și pompa dozatoare hidraulică cu membrană Orlita® Evolution.

2016

Pe 21 martie 2016 a decedat fondatorul firmei și președintele consiliului de supraveghere a ProMinent GmbH,
Prof. Dr. h.c. Viktor Dulger, în vârstă de 80 de ani.

2017

Instalaţia UV Dulcodes cu putere reglabilă şi sistem de dozare cu clor gazos în vid DULCO®Vaq

2018

Introducerea management-ului digital al fluidelor sub eticheta DULCOnneX

2019

Evolution mikro este o pompă dozatoare inovatoare pentru cantități mici, pentru presiuni ridicate, și este prima de acest tip cu un sistem de acționare directă liniară cu reglare electronică.

2020

ProMinent sărbătorește jubileul firmei de 60 de ani.

Contactați-ne

Verder Romania SRL

Distribuitor autorizat al ProMinent GmbH
office@verder.ro

»Echipa mea vă stă în orice moment la dispoziţie. Nu ezitaţi să ne trimiteţi solicitarea dumneavoastră.«

+40 213 354592 
Trimitere cerere   

Închidere formular

Cererea dvs.

Informații personale


Atașament fișier Mărime fişier max 10 MB.
Încărcare Alte fișiere

Informații personale


Vă rugăm să verificați informațiile și să completați toate câmpurile obligatorii.
*Câmpuri obligatorii

Verificare și trimitere


Informații personale:
Adresare
Titlu
Nume  
Prenume  
Firmă
Număr client
Adresă de email
Număr de telefon
Stradă
Număr
Localitate  
Ţară
Apel de răspuns Da

Pas înapoi

ProMinent Newsletter - cele mai noi știri, adaptate pentru tine! Abonează-te acum