Sugestii de căutare

Uneori omul trebuie să ceară

Această cerință a prezentat-o deja șeful firmei ProMinent, Prof. Dr. h. c. Viktor Dulger (* 18.12.1935; † 21.03.2016), la conferințele ținute la intervale regulate în spațiile producătorului de pompe din Heidelberg.

Astfel s-a adresat abatele dr. Notker Wolf auditoriului său cu expunerea referitoare la șomaj, pentru a reflecta asupra subiectului. Fiecare șomer ar trebui să primească ajutorul nostru, a spus Wolf. Ar fi o răspundere comună ca oamenii să găsească o muncă apreciată. „Oamenii au nevoie de o activitate utilă pentru a se simți bucuroși și mulțumiți în interior și pentru a avea o împlinire în viață.“

Abatele i-a fost alături întreprinzătorului pentru a putea investi, pentru a obține profit și totodată pentru a trebui să se gândească la binele colaboratorilor lui. Aceasta este o răspundere mare. „Multe firme au grijă de colaboratori în timpul crizei, pentru a nu-i concedia pe cei care au în grijă familia, și acest lucru trebuie apreciat.” Fiecare colaborator trebuie să își dea seama de valoarea lui.

Wolf a apelat în această seară și la răspunderea proprie a șomerilor, care mai degrabă aruncă răspunderea asupra statului și a societății. Răspunderea inițială și învingerea șomajului este totuși în mâinile șomerilor. „Uneori omul trebuie să ceară și astfel să se promoveze.” De aceea, în viitor trebuie pus un deosebit accent pe pregătire, și asta înseamnă o pregătire totală și învingerea problemelor prin voință.

El însuși nu are nicio rețetă împotriva șomajului. „Șomajul este ceva apăsător, o lipsă care nu ne lasă indiferenți.

El poate fi depășit doar prin străduința tuturor: întreprinzătorul, guvernul, societatea dar și șomerul însuși. Trebuie să colaborăm solidar pentru a găsi o cale în viitor.”

Alte angajamente

ProMinent Newsletter - cele mai noi știri, adaptate pentru tine! Abonează-te acum