Sugestii de căutare

Premiul pentru mediu al Fundației Viktor & Sigrid Dulger

Dr. Lisa Gölz, ecotoxicolog la Heidelberg, a primit recent Premiul pentru mediu din partea Fundației Viktor și Sigrid Dulger. Premiul, în valoare de 10.000 de euro, recompensează teza sa de doctorat de pionierat de la Universitatea din Heidelberg, care se referă la efectele substanțelor chimice asupra sistemului hormonal al peștilor, în special asupra glandei tiroide.

Pe lângă noile descoperiri în domeniul biomedicinei, teza aduce, de asemenea, contribuții importante la bunăstarea animalelor și la protecția mediului, precum și la manipularea substanțelor chimice în general, potrivit declarației de acordare a premiului. Premiul este acordat de Centrul pentru Mediu din Heidelberg (HCE), centrul de cercetare în domeniul științelor mediului al universității.

Fundația Viktor & Sigrid Dulger: Promovarea științei

În spiritul regretatului fondator al companiei și senator de onoare Prof. Dr. h.c. Viktor Dulger, tinerii sunt premiați pentru activitatea și realizările lor remarcabile în domeniul științelor naturale. În fiecare an, Fundația Viktor & Sigrid Dulger dotează un premiu pentru mediu, cu care Universitatea din Heidelberg onorează teze, disertații sau abilitări remarcabile în domeniul cercetării de mediu.

Informații suplimentare despre fundație

Foto: Dr. Lisa Gölz (centru) acceptă premiul de la Prof. Dr. Thomas Rausch (al doilea din stânga), directorul general al HCE, și de la Prof. Dr. Jale Tosun (stânga), membru al Consiliului de administrație al HCE, precum și de la Andreas Zühlcke (al doilea din dreapta), în calitate de reprezentant al Fundației Viktor & Sigrid Dulger. Teza de doctorat a fost supervizată de Dr. Thomas Braunbeck (dreapta).

Credite foto: Universitatea Heidelberg - Comunicare și marketing (Foto: Philipp Rothe)

Alte angajamente

ProMinent Newsletter - cele mai noi știri, adaptate pentru tine! Abonează-te acum