Înregistrări în glosar (65)
Abraziune
Procesul de decapare a unui material solid prin solicitare continuă - apariția uzurii.
Acid peracetic
Acidul peracetic se folosește în special în industria alimentară și băuturilor însă și în domeniile cosmeticii, farmaciei și medicinii pentru dezinfecție. Măsurarea continuă și reglarea acidului peracetic este necesară atunci când există cerințe ridicate la dezinfecție și la asigurarea calității.
amortizor cu pulsații
Amortizează pulsațiile (modificarea dinamică a presiunii lichidului) și scade rezistența debitului la conductele de dozare lungi. Amortizarea se face printr-o pungă de gaz în amortizorul de pulsații care este comprimată la fiecare cursă de refulare. Amortizorul de pulsații și este montat ori direct în conductă ori într-un set cu colț printr-un set de dopuri oarbe. Important: El trebuie protejat întotdeauna printr-un ventil de preaplin.
Apa ECA
Apa ECA, (apă activată electrochimic), este un mijloc de curățare și dezinfecție eficient, economic și ecologic, ideal pentru industria alimentară și a băuturilor. Acidul hipocloros (HClO) este produs într-o instalație de electroliză (instalație ECA) (LINK la glosar > Instalație ECA) la fața locului.
Biofilmele
Un biofilm este o căptușeală de diverse microorganisme, care este formată din mai multe straturi. Există zone tolerante la oxigen la suprafață și zone sărace în oxigen la baza biofilmului.
CANopen
Pe partea hardware, toate aparatele îndeplinesc specificaţiile armonizate – versiunea CAN 2.0 (ISO99 – 1, ISO99 – 2). Acestea includ protocolul CAN (ISO 11898 – 1) și informaţiile cu privire la nivelul de utilizare (transmisia datelor la nivel fizic) – pentru protocolul CAN standardizat în conformitate cu ISO 11898 - 2 (pentru CAN de mare viteză: până la 1Mbit/sec) și ISO 11898 – 3 (pentru CAN de viteză redusă: până la 125kBit/sec). Aparatul este conform cu specificaţiile CAN-Open CIA-DS401 - baza normei europene EN50325 – 4. Astfel, profilul regulatorului CiA-404 este integral conform cu toate aceste specificații și poate fi utilizat în deplină siguranță.
Cap dozare
În capul de dozare are loc procesul propriu-zis de dozare. Mediul de dozare curge înăuntru înainte ca să curgă afară de acolo prin ventilul de refulare, la atingerea presiunii suficiente. Capul de dozare se află în unitatea de transport.
Cavitaţie
Formarea de bule mici de gaz într-un lichid. Datorită efectului său distructiv asupra comportamentului în funcționare și a duratei de viață a pompelor, cavitația trebuie evitată în cea mai mare măsură.
Clor legat
Mono-, Di-, Tricloramină. Rezultatul măsurării tipului CLE (clor liber) este scăzut din rezultatul măsurării de tip CTE (clor total). Metodă de referință: DPD4 minus DPD1
Clor liber (activ)
Cl2, HOCl (acid subclorurat), OCl- (hipoclorit). Senzori recomandați: tipurile CLE, CLO, CLB și CBR. Metodă de referință: DPD1.
Clor total disponibil
Clor legat la acidul (izo)cianuric / izocianurat și clor liber (activ) rezultat de aici. Senzor recomandat: tip CGE, metodă de referință DPD1.
Clor total
Suma de clor liber şi legat. Senzor recomandat: tip CTE, metodă de referință DPD4.
Comanda poziției membranei
Comanda patentată a poziției membranei protejează eficient contra deteriorărilor la înfundarea părții de aspirație sau refulare. Un senzor înregistrează devierea membranei și comandă bobina magnetică corespunzător cursei necesare. Comanda poziției membranei este o caracteristică a pompelor dozatoare hidraulice cu membrană din seria constructivă Orlita® Evolution.
Conductibilitate conductivă
Senzorii de conductibilitate conductivi măsoară indirect conductibilitatea electrolitică, prin transportul sarcinii între doi electrozi, care sunt scufundați în mediul de măsurare. Tipurile de senzori cu constante de celulă k=0,01 și k=0,1 cm-1 sunt potriviți în special pentru măsurarea conductibilităților electrolitice scăzute < 1 µS/cm în apă pură și foarte pură.
Tipurile de senzori cu constante de celulă k=1 cm-1 se folosesc în cele mai multe ape fără substanțe incluse care formează depuneri până la 20 mS/cm. Linia de senzori LF(T) avantajoasă ca preț este folosită în apă curată, neîncărcată chimic.
Deconectare la suprasarcină
În caz de depăşire a unui domeniu de toleranţă definit, pompa este deconectată electronic. Deconectarea la suprasarcină serveşte la protecţia pompei, fiind astfel asigurată cea mai mare siguranță a investiției.
Deconectare la suprasarcină
Evită o suprasarcină a pompei printr-o deconectare automată.
Dezinfecția UV
La dezinfecția UV, apa care trebuie dezinfectată este iluminată cu lumină ultravioletă, de aceea este vorba de un procedeu fizic pur, fără substanțe chimice pentru dezinfecția apei.
În special radiația UV-C cu o lungime de undă în domeniul 240 - 280 nm atacă direct ADN-ul germenilor. Radiația inițiază o reacție fotochimică și distruge informațiile ereditare conținute în DNA. Germenii pierd capacitatea de înmulțire și mor. Chiar și paraziții extrem de rezistenți la mijloacele chimice de dezinfecție cum ar fi criptosporidele sau Giardia sunt reduși eficient.
Dioxidul de clor
Dioxidul de clor este un gaz extraordinar de reactiv, care datorită instabilității sale nu trebuie depozitat, ci produs la locul utilizării, conform necesităților, în instalații speciale.
Mai ales față de clorul folosit în dezinfecția apei, dioxidul de clor prezintă o serie de avantaje. Astfel, puterea de dezinfecție nu scade, ca la clor, odată cu creșterea valorii pH-ului, ci chiar crește încă puțin. Dioxidul de clor rămâne stabil mult timp în rețeaua de conducte și are grijă mai multe ore până la mai multe zile de o protecție microbiologică a apei. Amoniacul, resp. amoniul, care produc o descompunere considerabilă a clorului, nu atacă dioxidul de clor, astfel că acest bioxid de clor dozat este disponibil în totalitate pentru dezinfecție. Clorfenolii, legături cu miros intens, care iau naștere, printre altele, la clorurarea apei, nu se formează la dioxidul de clor. Trihalogenmetanurile (THM), o clasă de substanțe despre care se bănuiește că ar fi canceroase, așa cum este reprezentantul lor principal cloroformul, iau naștere la reacția clorului cu substanțele naturale din apă (acid humic, acid fulvic, etc.). Cu dioxidul de clor ca alternativă de dezinfecție, aceste legături nu se formează.
Domeniu măsurare
Domeniul măsurabil stabilit în care abaterile de măsură ale mărimilor care trebuie măsurate rămân în limitele stabilite.
Easy Drive
Reglare exactă comandată software a turației de recirculare pentru reducerea cheltuielilor cu energia și a uzurii pompei - integrată în soft-ul de comandă a piscinei EcoPad. Bazată pe datele aparatului de măsură și reglare multiparametru DULCOMARIN® II măsurată cu senzori DULCOTEST®. Software-ul EcoPad optimizează turația pompelor, temperatura, respălarea, consumul de suplimente pentru dezinfecție și pentru compensarea pH.
Eco!Mode
Regim de operare economic care optimizează randamentul de recirculare a pompei de piscină în funcție de calitatea apei. Parametri de igienă DIN măsurați sunt în funcție de tipul aparatului: valoare pH, potențial redox, clor liber și clor legat.
O caracteristică a sistemelor de dozare DULCODOS® Pool Professional și a sistemului de măsură și reglare DULCOMARIN® 3.
Efectul de depozit
Menținerea efectului mijlocului de dozare. Un efect de depozit poate fi atins prin alegerea unui mijloc de dozare cu un timp de înjumătățire mai mare. Exemplu: dioxidul de clor cu stabilitatea sa mare în timp în rețeaua de conducte în contrast cu clorul.
Electroliză
La electroliză se produce la fața locului, din apă sărată, cu ajutorul curentului electric, clor și leșie.
La electroliza deschisă sau electroliza cu celule în conductă, reacția electrochimică se face într-o cameră de debit unde clorul activ proaspăt produs este transformat imediat în hipoclorit de sodiu cu ajutorul leșiei. Ca soluție sărată se folosește o solă saturată care este produsă într-un rezervor separat de soluție salină din sare de calitate definită.
La electroliza cu membrană, reacția electrochimică se face în două camere ale electrozilor separate printr-o membrană astfel că apariția clorului activ proaspăt produs și a leșiei este separată ca spațiu.
Excentricitatea
Abaterea de la forma circulară într-o formă eliptică. Modificarea excentricității apare de exemplu la oprire la acționarea pompei.
Filtrarea cu membrană
Filtrarea cu membrană în prepararea apei este tehnica cu cele mai mici cheltuieli de funcționare pentru îndepărtarea particulelor și sărurilor.
Filtrarea cu membrană este procedeu fizic pentru separarea substanțelor cu ajutorul membranelor semipermeabile. Se deosebesc patru tipuri de procedee, în funcție de mărimea particulelor/moleculelor care trebuie îndepărtate:
- Microfiltrarea
- Ultrafiltrarea
- Nanofiltrarea
- Osmoza inversă
Fosfatul
Ortofosfatul și polifosfatul împiedică depunerile de calcar și coroziunea în apele dure până la max. cca. 20 KH (duritate carbonică). Substanțele care determină duritatea apei responsabile pentru depunerile de calcar, cum ar fi ionii de calciu și magneziu, sunt stabilizate, adică acești ioni rămân dizolvați în apă și nu se întăresc sub formă de calcar pe pereții conductelor. Este evitată o creștere a conductei de asemenea și depunerea de calcat pe circuitele de încălzire, care înrăutățesc drastic gradul de eficiență. Se formează un start de protecție subțire și stabil.
Hidrazinul
Hidrazinul este folosit ca inhibitor de coroziune în sistemele de apă și de abur. Deoarece hidrazinul este volatil și acționează canceros, este necesară o preparare specială și sisteme de dozare.
Instalaţie ECA
Instalații de electroliză pentru producerea de apă activată electrochimic (apă ECA). Instalația produce direct la fața locului agent de curățare și dezinfecție eficientă, economică și ecologică. Instalațiile ECA din seria DULCO®Lyse produc apă ECA cu un conținut deosebit de scăzut de clorură.
Lipsa coroziunii
Lipsa uzurii sau uzura minimă a instalației printr-o reacție a materialului în contact cu substanțele chimice (de ex. clor).
Litrarea
Dacă a fost instalată o pompă dozatoare, în condițiile de funcționare existente, în special la o anumită presiune de lucru constantă trebuie determinat randamentul în litri pe oră. Pentru aceasta se folosesc așa-numitele recipiente de calibrare în care se umple un volum definit care apoi este transportat. Volumul transportat pe unitatea de timp este apoi recalculat în randament pe oră. Exemplu: O pompă are lungimea cursei 80% și 100 de curse pe minut, într-un minut transportă 50 ml. De aici rezultă un randament de transport pe oră de 50 ml x 60 min = 3000 ml/h = 3 l/h.
mecanism de reglare
Pentru a regla automat lungimea cursei unei pompe dozatoare cu motor în funcție de un semnal 0/4-20 mA, se folosește un așa-numit mecanism de reglare. 0/4 mA corespunde la 0 % lungime a cursei 20 mA corespunde la 100 % lungime a cursei. Confirmarea poziției la pompă se face printr-o rezistență variabilă.
Mecanismul de reglare
Cu ajutorul unui mecanism de reglare, tija de reglare a lungimii cursei unei pompe dozatoare este mișcată automat. Astfel pompa poate fi modificată lungimea cursei și astfel volumul pe cursă. Nu se face nicio confirmare automată a poziției de reglare la pompă.
Membrana multistrat
Prin membrana multistrat (cel puțin două straturi suprapuse ale membranei) este evitată o ieșire a mediului de dozare în caz de defecțiune. Suplimentar, membranele sunt echipate cu o semnalizare la rupere. Ca piesă de uzură, membranele trebuie verificate regulat și înlocuite dacă este nevoie.
Microfiltrarea
Un procedeu al filtrării cu membrană: La microfiltrare sunt filtrate mărimi ale particulelor care sunt mai mici de 0,1 µm (resp. mai mici de 500.000 Da), cum ar fi particule în suspensie, tulburări coloide și emulsii de ulei. Particulele mai mici pot fi filtrate cu ajutorul ultrafiltrării și a nanofiltrării.
Nanofiltrarea
Un procedeu al filtrării cu membrană: La nanofiltrarea sunt filtrate mărimi ale particulelor de 0,01 - 0,001 µm (resp. 100 - 1.000 Da), cum ar fi legăturile organice submoleculare.
OPC
OPC înseamnă Openness, Productivity, Collaboration (fostul OLE pentru controlul procesului) și descrie o interfață software unitară și independentă de producător. OPC Data Access (OPC DA) se bazează pe tehnologia Windows COM (Component Object Model) și DCOM (Distributed Component Object Model). OPC XML se bazează, din contra, pe standardele de internet XML, SOAP și HTTP.
OPC este folosit acolo unde senzorii, regulatoarele și unitățile de comandă ale diverșilor producători formează o rețea comună și flexibilă.
OptoDrive®
Antrenarea magnetică reglată OptoDrive® permite o adaptare individuală, exact la timp a curentului de dozare. De la cursa de refulare lentă până la procesele de umplere cu cadență rapidă. O umplere incompletă a unității de transport, cavitația și variațiile contrapresiunii în conducta de dozare sunt evitate. OptoDrive® atinge o precizie de dozare care altfel s-ar putea obţine numai cu ajutorul unor circuite de reglare costisitoare.
OptoDrive® cu OptoGuard® sunt caracteristici ale pompelor dozatoare cu magnet din seria constructivă delta®.
OptoGuard®
Funcția de monitorizare optoGuard® a locurilor de injectare, detectează și anunță stările hidraulice defectuoase, cum ar fi suprapresiunea, conducta de dozare plesnită, punctele de dozare blocate și bulele de aer respectiv de gaz incluse în capul de dozare. Astfel sunt evitate dozările eronate. Sunt afișate mesaje în display și - în funcție de preselecția individuală - trimise prin releul de anunțare a defecțiunilor la sistemul de conducere a procesului unde poate fi declanșată o oprire automată a dozării.
OptoDrive® cu OptoGuard® sunt caracteristici ale pompelor dozatoare cu magnet din seria constructivă delta®.
Osmoza inversă
Osmoza inversă este un domeniu parțial al filtrării cu membrană. Aici ea este procedeul cu cea mai mare limită de separare și reprezintă inversarea procesului natural de osmoză. De aceea ea se folosește ca procedeu de desalinizare a soluțiilor apoase. La folosirea membranelor potrivite de înalt randament, astăzi este posibil să se îndepărteze peste 99% din toate sărurile dintr-o soluție apoasă.
Oxigen dizolvat
Mărimea măsurată „oxigen dizolvat” dă cantitatea de oxigen gazos dizolvat fizic în fază apoasă în mg/l (ppm).
De aceea, „oxigenul dizolvat” este un parametru important pentru aprecierea calității apelor de suprafață și a apelor care trebuie folosite condiționat pentru creșterea animalelor cu oxigen adăugat. De asemenea, oxigenul adăugat folosește la comanda proceselor din instalațiile de epurare și a uzinele de apă.
Ozonul
La producerea și folosirea ozonului, apar semnificativ mai puține produse secundare dăunătoare pentru mediu decât la alte substanțe de oxidare și dezinfecție comparabile. Ca și gaz extrem de reactiv, ozonul este produs la fața locului din oxigen, în generatoare corespunzătoare și este introdus direct în apă, fără depozitare intermediară. Pe baza reactivității înalte, ozonul se descompune în apă cu un timp de înjumătățire de mai puține minute, transformându-se din nou în oxigen. De aceea, toate componentele unui sistem de tratare a ozonului trebuie corelate perfect între ele și pe aplicația planificată, pentru a obține un aport optim între producerea ozonului și efect.
Peroxid de hidrogen
Peroxidul de hidrogen reprezintă, datorită biodegradabilității biologice complete un mijloc de dezinfecție și oxidare folosit des în prepararea și producția apei:
- albire chimică în industria lemnului, a hârtiei, textilă și a substanțelor minerale
- sinteză organică în industria chimică, farmaceutică și cosmetică
- oxidarea apei potabile, a apei de infiltraţie din depozitul de reziduuri, a apelor subterane încărcate
- dezinfecția apei de răcire, a apei industriale și a celei de producție în industria farmaceutică, alimentară și a băuturilor și în piscine
- dezodorizare (dispozitiv de spălat gazul) în instalațiile de epurare comunale și industriale
- declorurarea în procesele chimice
Placă de montaj
Un modul practic pentru instalare rapidă și necomplicată: pompa este așezată direct pe placa de montaj livrată și se fixează exact. Cuplați comod cablul în racordurile frontale - gata. Orizontal sau vertical: Placa de montaj însăși poate fi înșurubată pe o bază plată, portantă, orizontală sau verticală. La alegere, este posibil și montajul pe o consolă de perete.
Momentan există pentru pompa dozatoare cu membrană cu magnet gamma/ X.
Poli-electroliții
Poli-electroliții ca și coagulanți se folosesc peste tot unde trebuie separate economic substanțe solide coloidale din lichide.
pompa cu furtun
Transportul mediului de dozare se face prin strângerea furtunului cu rotorul în direcția de curgere. De aceea nu sunt necesare ventile. Mediile abrazive, vâscoase și care emană gaze sunt astfel transportate cu grijă.
Procedeul cu vacuum
Procedeul care permite producerea de substanță de înaltă puritate (de ex. clor activ) prin absența oxigenului și altor gaze.
Procedeul își găsește utilizare la instalația de electroliză CHLORINSITU®.
profil de dozare
Prin variabila profiluri de dozare, comportamentul de dozare poate fi adaptat exact la cadența cursei de aspirație și de refulare a pompei dozatoare. Rezultatul: raporturi optime de amestec printr-o amestecare reglată exact și continuă a substanțelor chimice.
De această caracteristică dispun pompele dozatoare cu motor din seria constructivă Sigma.
Protecție EX
Aprobat pentru utilizare în zone cu pericol de explozie conform ATEX. ATEX: directiva EX CE 94/9/CE (ATEX) actuală pentru dozarea mediilor lichide în puncte de lucru cu pericol de explozie a gazului și în construcții miniere puse în pericol de către intemperii.
Toate pompele dozatoare din seria constructivă ProMinent EXtronic® dispun de protecție EX.
randament permeat
Valoarea care indică ce cantitate dintr-un lichid (de ex. apă) poate trece printr-o substanță (de ex. membrană în scopul filtrării) într-un anume timp.
Regulator PID
Reglează automat procese pentru a asigura valorile indicate (de ex. pH acid sau leșie) chiar și la influențe perturbatoare. Regulatorul PID (proporțional-integral-diferențial), ca și un regulator universal dă rezultate eficiente și se folosește în tehnica de măsură și reglare ProMinent ca regulator cu 1 și 2 părți.
Regulatorul PID este o componentă standard a aparatelor de reglare DULCOMETER®, DULCOMARIN® II, diaLog DACa, Compact, D1Cb și D1Cc.
reproductibilitatea
Mărimea concordanței la valorile de măsură determinate succesiv independent în condiții definite.
Rotița de click
Element de operare intuitiv pentru reglarea rapidă și sigură a parametrilor - integrată în zona display-ului. În combinație cu display-ul vizibil și patru taste, el facilitează o operare simplă până la programare.
Rotița de click este o caracteristică a pompei dozatoare cu membrană și magnet gamma/ X.
Semnalizarea ruperii membranei
La ruperea membranei, mediul de dozare pătrunde între straturile membranei declanșând astfel o afișare mecanică în domeniul senzorului, respectiv o alarmă. Acest concept asigură o dozare eficientă chiar și în stările de funcționare critice.
Server web
Un server web este o aplicație software care este executată de DULCOMARIN® II.
Serverul web dă informații paginilor web asupra măsurării, reglării, calibrării senzorilor și configurației regulatorului la un PC cu browser web (de ex. Microsoft® Internet Explorer).
Cu serverul Webserver este posibilă o vizualizare simplă a DULCOMARIN® II fără ca pe PC să fie necesar un software special de vizualizare. Serverul web este independent de sistemul de operare PC.
Service-ul ProMinent plusvaloare
Consiliere calificată și suport de primă clasă: suport telefonic eficient și accesibil, consiliere tehnică pentru aplicații, configurare individuală a pompei și service competent pentru clienți la fața locului.
Această ofertă de service cuprinzătoare vă stă la dispoziție pentru pompa dozatoare hidraulică cu membrană Orlita® Evolution și pompa dozatoare cu membrană și magnet gamma/ X.
Silicatul
Silicatul folosește drept protecție anticorozivă pentru evitarea formării de rugină („apă maro” în sistemele de conducte zincate) și găurire de coroziune (găuri cât vârful acului în conductă). Domeniul de utilizare este apa moale, agresivă cu conținut ridicat de acid clorhidric agresiv. Silicatul provoacă o ridicare a valorii pH în direcția echilibrului calcar-acid clorhidric. La hidroliză se formează un gel de cuarț care creează un strat de protecție subțire în rețeaua de conducte și în componente, evitând astfel coroziunea.
Sistemul de ștergere
Îndepărtează eficient depunerile de pe conductele de protecție ale învelișului elementului radiant fără substanțe chimice, fără întreruperea producției chiar la presiunea completă de lucru. Poziția ștergătorului este controlată astfel multiplu în timpul procesului de ștergere. Schimbul continuu de date între motorul ștergătorului și unitatea de comandă garantează o curățare eficientă.
O caracteristică a unității de comandă Komfort UVCb pentru anumite instalații UV din seria Dulcodes.
supapa de menţinere a presiunii
Supapa de menţinere a presiunii are sarcina de a produce o presiune de lucru definită, stabilă pentru o pompă dozatoare pentru a menține stabilă puterea de dozare și astfel, cantitatea dozată. Presiunea constantă este produsă printr-un mecanism încărcat cu arc din ventil. Pentru reglarea presiunii de deschidere, trebuie folosit un manometru care se găsește în conductă.
Supapa multifuncţională
Supapa multifuncţională creează o contrapresiune definită la dozare față de ieşirea liberă. Anularea acestei funcții se poate face manual. Funcţii:
- Crearea unei contrapresiuni definite la dozare față de ieşirea liberă.
- Împiedicarea ridicării din butoiul de stocare la vacuum în locul de dozare.
Ultrafiltrarea
Un procedeu al filtrării cu membrană: La ultrafiltrare sunt filtrate mărimi ale particulelor de 0,1 - 0,01 µm (resp. 1000 - 500.000 Da), cum ar fi macromoleculele, bacteriile, celulele, virușii și proteinele. Particulele mai mici pot fi filtrate cu ajutorul a nanofiltrării.
Unitate operațională detașabilă (HMI)
Unitatea de comandă (Human Machine Interface) poate fi fixată direct pe pompa dozatoare sau pe un perete lângă pompă. Această flexibilitate oferă utilizatorului o multitudine de posibilităţi de integrare accesibilă a instalaţiei de dozare în sistem. În plus, unitatea de comandă detașabilă oferă o protecţie suplimentară la utilizarea neautorizată a pompei dozatoare, respectiv la eventualele modificări ale setărilor specifice pompei. Unitatea de comandă poate fi îndepărtată complet, de exemplu în cadrul aplicaţiilor personalizate per proiect.
Funcţiile individuale ale pompei dozatoare pot fi selectate și configurate în mod simplu și eficient cu ajutorul celor cinci taste de programare. Pe afișajul LCD – generos și iluminat corespunzător – pot fi vizualizate informaţii clare cu privire la starea de funcţionare a echipamentului. LED-urile de pe unitatea operațională și cea de comandă indică în timp real atât funcţiile active, cât și starea de funcționare a pompei în respectivul moment.
Valoarea NPSH
NPSH (Net Positive Suction Head) este un termen care provine din SUA și înseamnă - în traducere liberă - înălțimea minimă de alimentare peste presiunea de saturație. Conform DIN EN ISO 12723, expresia corespunzătoare în limba germană este înălțimea presiunii de susținere. NPSH este dat în metri (m) (www.wikipedia.de).
Valoarea pH
Valoarea pH este o măsură pentru caracterul acid sau bazic al unei soluții apoase. Lichidele neutre, de exemplu apa, au o valoare pH de 7. Cu cât valoarea este mai mică, cu atât soluția este mai acidă. În cazul creşterii valorii pH-ului (>7), cu atât crește caracterul bazic al soluției.
Vaporizarea
Calcularea unei valori medii numerice pe o anumită perioadă de timp, care corespunde unui anumit număr de valori măsurate. Cu cât sunt aduse mai multe valori în calculul valorii debitului mediului, cu atât mai stabilă este indicarea.
Variabile măsurate
Mărimile fizice care trebuie determinate prin măsurare.
Contactați-ne
Verder Romania SRL
Distribuitor autorizat al ProMinent GmbH
office@verder.ro
»Echipa mea vă stă în orice moment la dispoziţie. Nu ezitaţi să ne trimiteţi solicitarea dumneavoastră.«
Trimitere cerere
Închidere formular
Cerere
Vă mulţumim pentru cererea dvs. În scurt timp, unul dintre colaboratorii noștri va lua legătura cu dvs.
Cu salutări
ProMinent-Team
Error Message
An error has occured during request processing. We apologize sincerely. Please try again later.
Or please give us a call or send us an e-mail. We will be more than happy to help you personally with more information or quotes regarding our products. Faithful to our self-image: Ready for you. Anytime, anywhere.
Yours sincerely,
ProMinent-Team

Product Overview 2025
Dosing technology, measurement, control and sensor technology, water treatment and water disinfection as well as digital solutions

ProMinent Product Catalogue 2025 - Volume 1: Metering Technology
Low-pressure metering pumps
Peristaltic metering pumps
Motor-driven metering pumps
Transfer and peristaltic pumps
Metering systems
Process metering pumps

ProMinent Product Catalogue 2025 - Volume 2: Measuring, Control and Sensor Technology
Sensors
Controllers
Measuring and control points
Treatment of swimming pool water

ProMinent Product Catalogue 2025 - Volume 3: Water Treatment and Water Disinfection
UV systems
Ozone systems
Chlorine dioxide
Electrolysis systems
Metering systems ULTROMAT and DULCODOS
Storage tanks
Diaphragm systems