Sugestii de căutare

Prepararea apei de fântână pentru producția de etanol

Viitorul cel mai mare loc de producție a etanolului din Europa are nevoie de diverse calități ale apei pentru mai multe procese. Această provocare are nevoie de un sistem de preparare a apei la cheie cu instalații de osmoză inversă și de dedurizare de la ProMinent.

Din porumb se obține etanol

În Dunaföldvár, la sud de capitala Ungariei, Budapesta, firma

Pannonia Ethanol Zrt. prelucrează anual în prezent cca. 650.000 de tone de porumb pentru producția a până la 280 de milioane litri de etanol. După faza de extindere din 2015, uzina devine cel mai mare producător european de etanol, cu un volum de producție de până la 450 de milioane litri de etanol.

Pentru producția deja existentă, trebuie preparați zilnic 3.000 de metri cubi de apă de fântână pentru utilizarea în diverse procese: Mai bine de 60% se folosesc pentru procese de răcire, alți 20% pentru procesul de producție propriu-zis și 13% sunt necesari pentru producerea de abur. Din acest motiv, Pannonia Ethanol a planificat în timpul fazei de construcție din 2010 și instalarea unui sistem de preparare a apei la cheie pentru a putea produce exact aceste diverse calități ale apei.

Parametri de bază:

  • Alimentare cu 60 m3/h apă brută din patru fântâni (până în 2014)
  • Capacitatea sistemului de preparare a apei: 3.000 m3 pe zi (120 m3/h)
  • Folosirea apei preparare pentru procesul de răcire la procesul de producție și la producerea de abur
  • Folosirea a patru filtre pentru deferizarea apei și îndepărtarea compușilor de mangan, două instalații de osmoză inversă Dulcosmose® pentru desalinizare și o instalație de dedurizare DMEa Triplex pentru reducerea gradului de duritate a apei de fântână

Prepararea cea mai fină a apei

Pe baza ofertei ample și a soluției surprinzătoare la cheie, care cuprinde instalarea, punerea în funcțiune și întreținerea cât și service-ul after sales, ProMinent Ungaria a primit și comanda pentru proiect, după procesul de selecție în mai multe trepte.

Sfera de livrare pentru pretratarea apei constă din următoarele componente principale: patru sisteme de dozare complete cu pompe dozatoare cu magnet gamma/ L pentru manevrarea substanțelor chimice pentru dezinfecție și preoxidare; patru filtre pentru deferizarea apei și îndepărtarea compușilor de mangan; un rezervor de apă de proces; două instalații de osmoză inversă Dulcosmose® pentru desalinizare; o instalație de dedurizare DMEa Triplex. Tratamentul chimic final pentru realizarea de apă suplimentară pentru producerea de abur și de apă pentru circuitul de răcire se face cu opt sisteme de dozare care sunt echipate cu pompe gamma/ L și sunt combinate cu stații de măsură.

Alimentarea cu apă permanentă

Dezvoltarea proiectului de la prezentarea ofertei până la punerea în funcțiune a durat aproximativ două luni. Din 2011, sistemul de preparare a apei la cheie instalat la Pannonia Ethanol produce eficient și sigur apa necesară pentru diverse procese la o calitate constant ridicată. Comanda și monitorizarea întregului sistem este complet automată și ușurează substanțial operarea producției de etanol. Pe baza contractului de întreținere ProMinent Ungaria asigură o disponibilitate completă și o funcționare permanentă fără probleme a instalației.

După execuția cu succes a proiectului, în faza de construcție, ProMinent a fost însărcinată în 2014 și cu prepararea apei pentru faza de extindere pentru utilizarea a două fântâni suplimentare. Pentru aceasta au venit alte patru filtre și o instalație de osmoză inversă ca și echiparea pentru creșterea capacității de durificare până la 25 m3/h și a capacității totale pentru prepararea apei de 4.500 m3 pe zi.

Produse folosite - Prepararea apei de fântână pentru producția de etanol

Contactați-ne

Verder Romania SRL

Distribuitor autorizat al ProMinent GmbH
office@verder.ro

»Echipa mea vă stă în orice moment la dispoziţie. Nu ezitaţi să ne trimiteţi solicitarea dumneavoastră.«

+40 213 354592 
Trimitere cerere   

Închidere formular

Cererea dvs.

Informații personale


alt produs +
Atașament fișier Mărime fişier max 10 MB.
Încărcare Alte fișiere

Informații personale


Vă rugăm să verificați informațiile și să completați toate câmpurile obligatorii.
*Câmpuri obligatorii

Verificare și trimitere


Informații personale:
Adresare
Titlu
Nume  
Prenume  
Firmă
Număr client
Adresă de email
Număr de telefon
Stradă
Număr
Localitate  
Ţară
Apel de răspuns Da

Pas înapoi

ProMinent Newsletter - cele mai noi știri, adaptate pentru tine! Abonează-te acum