Sugestii de căutare

Pompele dozatoare optimizează materialele pentru bateriile litiu-ion

Sistemele de oxidare ternare care conțin litiu garantează o etanșeitate energetică ridicată la bateriile de forță cu litiu, durată lungă de viață și un număr mare de cicluri de încărcare. Sistemele de dozare asigură la producție calitatea produselor preliminare necesare pentru acestea.

Dozare exactă necesară

China investește puternic în vehiculele electrice (EV). Pentru a atinge țelul propus de lider mondial de piață în domeniul electromobilității, China își lărgește capacitatea producţie a bateriilor. Acumulatorii energetici cu densitate ridicată a energiei și stabilitate a ciclurilor determină cererea. Printre cele mai importante materiale de acumulare pentru baterii, care fac față cerințelor, se numără oxidul de litiu-nichel-mangal-cobalt, pe scurt NCM. Diverși producători din China s-au specializat pe fabricarea produselor preliminare ternare (precursori) necesare pentru acestea. Mărimea particulelor, distribuția mărimilor, gradul de puritate și multe altele determină în mod decisiv proprietățile produselor sinterizate pentru catozi. Pompe dozatoare și sisteme de dozare precise trebuie să asigure cerințele înalte de calitate ale fabricării complexe a produselor ternare preliminare.

Parametri de bază

  • Consumul de materiale pentru catozi pe plan mondial crește anual cu mult peste 200.000 tone
  • Produsele preliminare influențează aproximativ 60% din proprietățile necesare ale catozilor bateriilor litiu-ion
  • Cerințe înalte de calitate la fabricarea produselor preliminare ale materialelor pentru catozi

Dozare precisă de metal-lichide

Pentru fabricarea precursorilor ternari, se amestecă împreună diverși reactanți în diferite procese de producție. Concentrațiile precise impuse influențează decisiv calitatea produsului final. Pompele dozatoare High-End inteligente de la ProMinent îndeplinesc precis și reproductibil aceste cerințe. Pompele dozatoare cu membrană și motor magnetic gama/ x, pompele dozatoare cu membrană și motor Sigma, pompele dozatoare hidraulice cu membrană Hydro și pompele cu furtun asigură dozarea precisă a tuturor substanțelor necesare.

În până la 15 etape diferite de proces, pompele dozatoare, în combinație cu senzori și comandate prin sistemul de comandă, au grijă de cantitatea corectă la timpul potrivit. Ele dozează, de ex., amestecuri de metal lichid cu procente de nichel cobalt și mangan într-o soluție cu o concentrație de ioni NCM totală exact definită. O precipitare stabilă și o valoare constantă a pH-ului asigură adăugarea exactă de soluții de NaOH și de amoniac.

După ca. 24 de ore de proces continuu, se formează particule de produs de mărime µm. Ele se sedimentează, se usucă până la 150 ℃ și pot fi scoase după cca. 15-20 de ore ca produse preliminare ternare.

Mai mult de 300 de pompe dozatoare, senzori și controlere ProMinent sunt deja în funcțiune la diverși producători din China. Dintr-un motiv bun: ele garantează o siguranță înaltă a procesului și asigură, cu precizia lor, calitatea solicitată a produselor precursoare pentru materialele ternare ale catozilor.

Produsele ProMinent asigură fiabil proprietățile solicitate ale materialelor, cum ar fi forma, puritatea, densitatea materialului compactat prin batere, mărimea particulelor sau suprafața specifică a produselor preliminare ternare. Acestea sunt, printre altele, senzorii DULCOTEST, aparatele de măsură și reglare diaLog DACa, pompele dozatoare cu membrană și magnet gamma/ X pompele dozatoare cu membrană și motor Sigma pompele dozatoare hidraulice cu membrană Hydro, ca și pompele cu furtun. Pompele gamma/ x se folosesc în aplicații de laborator, iar Sigma și Hydro pentru producția în număr mai mare. Pompele cu furtun se folosesc atât în laborator cât și în producție.

Pompele sunt echipate cu funcții de siguranță și monitorizare. Acestea sunt, printre altele, o monitorizare a debitului și o semnalizare la ruperea membranei. Pentru funcționarea sigură, în sistemele de dozare sunt integrate supape de contrapresiune și de siguranță, amortizoare de pulsații, debitmetre magnetice și senzori. Parametrii senzorilor DULCOTEST, cum ar fi debitul sau valorile pH, servesc le monitorizare și comandă de către un sistem de comandă digital. În funcție de mărimile de comandă existente, puterea de dozare a fiecărei pompe de dozare este adaptată corespunzător printr-un regulator PID.

  • Dozare fiabilă și precisă de soluție NaOH, de amoniac și NCM
  • Reglarea PID a randamentului de dozare
  • Măsurare precisă a pH-ului și comandă prin sistem de comandă

Produse folosite - Pompele dozatoare optimizează materialele pentru bateriile litiu-ion

Contactați-ne

Verder Romania SRL

Distribuitor autorizat al ProMinent GmbH
office@verder.ro

»Echipa mea vă stă în orice moment la dispoziţie. Nu ezitaţi să ne trimiteţi solicitarea dumneavoastră.«

+40 213 354592 
Trimitere cerere   

Închidere formular

Cererea dvs.

Informații personale


alt produs +
Atașament fișier Mărime fişier max 10 MB.
Încărcare Alte fișiere

Informații personale


Vă rugăm să verificați informațiile și să completați toate câmpurile obligatorii.
*Câmpuri obligatorii

Verificare și trimitere


Informații personale:
Adresare
Titlu
Nume  
Prenume  
Firmă
Număr client
Adresă de email
Număr de telefon
Stradă
Număr
Localitate  
Ţară
Apel de răspuns Da

Pas înapoi

Alte exemple practice în această branșă

ProMinent Newsletter - cele mai noi știri, adaptate pentru tine! Abonează-te acum